ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΘΟΔΟΥΣ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ...

Στην εποχή του Στάλιν, γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή. Παραποίησε φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Από την κόκκινη σημαία, που ανέμιζε πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, αφαιρέθηκαν περίτεχνα τα εμβλήματα της ΚΟΕ, μιας από τις συνιστώσε.

Εξαφανιστηκε η σημαια της ΚΟΕ
Ποιά είναι η διαφορά ;
Λείπει από τη σημαία το ΚΟΕ και το σφυροδρέπανο που υπάρχει δίπλα σε αυτό.Την έφαγε το φώτοσοπ...
 (Αριστερα η Αυγή και δίπλα η πραγματική φωτο ...)
Πρόκειται για κλασική περίπτωση λογοκρισίας. Ανακαλεί στη μνήμη την πρακτική του Αντρέι Ζντάνοφ. Ήταν ο Κομισάριος Κουλτούρας στη Σοβιετική Ρωσία την εποχή, που παντοδύναμος στο Κρεμλίνο δέσποζε ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ο «άνθρωπος από ατσάλι». Το καθετί, που ενοχλούσε την κομματική ηγεσία, εξαφανιζόταν από το προσκήνιο.
Το περισσότερο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φωτογραφίες, που απαθανάτιζαν κορυφαία κομματικά και κρατικά στελέχη σε ιστορικές στιγμές.
Την εποχή των Μεγάλων Εκκαθαρίσεων, κορυφαίες μορφές του Κομμουνιστικού Κόμματος συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν. Η σταλινική ηγεσία φρόντισε να σβήσει κάθε εικόνα, που θα θύμιζε ακόμα και την ύπαρξή τους. Απάλειψε από τις φωτογραφίες και τις κινηματογραφικές ταινίες τα ανεπιθύμητα πρόσωπα, διατηρώντας μόνο τους ηγέτες και τους πιστούς στην ηγεσία.


Κράτησε, ασφαλώς, το πορτρέτο του Λένιν. Αλλά πέταξε τον Τρότσκι, όπου τον βρήκε να στέκεται δίπλα του.
Αποθέωσε το πρόσωπο του Στάλιν, αλλά έσβησε από το κάδρο τον Ζινόβιεφ και τον Κάμενεφ, τον Μπουχάριν και τον Τσουχατσέφσκι.
Τα πρόσωπα που η σταλινική λογοκρισία εξαφανίζει είναι ο Νικολάι Γιεζόφ (αριστερά) και ο Αλεξάντερ Μαλτσένκο (δεξιά)

Τα πρόσωπα που η σταλινική λογοκρισία εξαφανίζει είναι ο Νικολάι Γιεζόφ (αριστερά) και ο Αλεξάντερ Μαλτσένκο (δεξιά)
Τώρα οι «κοκκινοφρουροί» της Κουμουνδούρου εξαφάνισαν τα εμβλήματα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, της ΚΟΕ, που είναι μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, από τις πιο δραστήριες.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ανέδειξε τρεις βουλευτές, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδας), Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας).
Ο Λένιν μιλάει το 1920 σε στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που πάνε προς το μέτωπο της Πολωνίας, έχοντας κοντά του τους Τρότσκι και Καμένεφ. Η λογοκρισία του σταλινικού καθεστώτος τους εξαφάνισε, προκε

Ο Λένιν μιλάει το 1920 σε στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που πάνε προς το μέτωπο της Πολωνίας, έχοντας κοντά του τους Τρότσκι και Καμένεφ. Η λογοκρισία του σταλινικού καθεστώτος τους εξαφάνισε, προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή τους στα ιστορικά γεγονότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: