ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ...Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Bάλτε τέλος στα θρησκευτικά...

Τι απαντά ο υφυπουργός Παιδείας ΠαπαθεοδώρουΕρώτηση έκανε μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Πέτρος Τατσόπουλος, Αθανάσιου Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Βασιλική Κατριβάνου, Αναστάσιος Κουράκης, Στάθης Παναγούλης, Αφροδίτη Σταμπουλή- σχετική με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς αυτό προβλέπεται με απόφαση του ευρωπαικού Δικαστηρίου.

H απάντηση του υφυπουργού Θ.Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 6341/24-1-2013»
Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 6341/24-1-2013, την οποία κατέθεσαν
οι ως άνω κ.κ. Βουλευτές, με θέμα «παραβίαση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, βάσει των αρ. 91109/Γ2/10-07-08, 104071 /Γ2/04-08-08 και 109744/Γ1/26-08-08 εγκυκλίων, οι οποίες εκδόθηκαν προκειμένου το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανεξάρτητων αρχών της χώρας μας.
Επιπλέον διαβιβάζουμε το αρ. 158542/Γ2/14-12-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. που εστάλη στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, προς ενημέρωση σας.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.