ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κουράκης (Συριζα): Συμφωνώ στη βάση της πρότασης Ρεπούση... για τα αρχαία Ελληνικά.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ Ο ΤΣΙΡΥΖΑ ΜΕ ΤΙΣ 'ΣΚΑΤΟΛΟΓΙΕΣ' ΤΗΣ ΒΡΩΜ(ρεπ)ΟΥΣΗ!!!

Ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, Τάσος Κουράκης, μίλησε στον...
Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ σχολίασε και την τοποθέτηση της Μ. Ρεπούση για τα αρχαία Ελληνικά.«Έχουμε 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς από την προηγούμενη χρονιά. Έχουμε τα ειδικά σχολεία στα οποία έχουμε προβλήματα στη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες. Εκεί που έχει γίνει το μεγαλύτερο χτύπημα είναι στην τεχνολογική εκπαίδευση», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Κουράκης, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό των απωλειών της φετινής σχολικής χρονιάς σε σχέση με πέρυσι.

«Αν δεν κάνεις σοβαρές επενδύσεις σε ορισμένους τομείς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να έχουμε ένα 12χρονο σχολείο υποχρεωτικής εκπαίδευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσο για την πρόταση που έγινε από την βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση, σχετικά με το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών, σχολίασε:

«Αυτό περί νεκρής γλώσσας, είναι ένας χαρακτηρισμός για τις γλώσσες που δεν μιλιούνται πια. Έγινε μια σπέκουλα πάνω στον όρο αυτό. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν την αρχαία Ελληνική γραμματεία. Με το υποχρεωτικό μάθημα, όπου μπλέκονται με τα ανώμαλα ρήματα τα παιδιά, δεν υπάρχει. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια τέτοια πρόταση. Στη βάση της πρότασης συμφωνώ. Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι προϊόν ενός πολύ μεγάλου διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: